Wie zijn wij?

Over ons

Berkman Forwarding

Berkman Forwarding opereert als internationale expediteur, waarbij voornamelijk gericht wordt op overzeese verschepingen vanuit en naar China, Zuidoost-Azië en India. Daarnaast wordt de rest van de wereld bediend door ons wereldwijd dekkende netwerk van agenten.

Overzicht van onze activiteiten:

Naast het bieden van transport leveren wij ook totaal logistieke oplossingen, waarbij zorg wordt gedragen voor de gehele logistieke stroom van goederen: van aankomst in de haven tot levering bij de klant.

Overzicht van onze aanvullende services:

Ons team van ervaren en enthousiaste professionals zorgt ervoor dat al je transportwensen nagestreefd worden, waarbij persoonlijkheid en kwaliteit voorop staan. Wij zorgen voor transport op maat en helpen je zo efficiënt mogelijk jouw goederen te vervoeren.

Geschiedenis

De historie van Berkman gaat terug naar het jaar 1903. In dit jaar neemt grondlegger Johannes Berkman de kolenhandel van zijn baas over. Hiermee begint de start van familiebedrijf Berkman. In 1976 wordt Vobex opgericht. Dit bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot internationale expediteur en draagt sinds 1988 de naam Berkman Forwarding.

Van kolen naar brandstof en transport. Van vader naar zoon. Nu, inmiddels ruim een eeuw verder, is het familiebedrijf Berkman een begrip en is Berkman Forwarding uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener.

Hedendaags telt Berkman Forwarding 11 kantoren, verspreid over de hele wereld. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Barendrecht, nabij Rotterdam. Wereldwijd zorgen wij voor goederen transport, opslag en distributie en de afhandeling van overige zaken zoals douane afhandeling, transportverzekeringen en schade afhandeling. Naast het vervoeren van general cargo zijn wij gespecialiseerd in het transport van chemicaliën en perishables.

Waarom kies je voor Berkman Forwarding?

Authorised Economic
Operator (AEO)

Het AEO-concept is gebaseerd op het ‘Customs-to-Business’ partnership dat door de Werelddouaneorganisatie (WDO) is geïntroduceerd. Expediteurs die voldoen aan een selectie criteria, zijn in staat nauw samen te werken met de douaneautoriteiten om het gemeenschappelijke doel van de beveiliging van de bevoorradingsketen te waarborgen. Hierdoor hebben zij recht op voordelen in de gehele Europese Unie.

Berkman Forwarding is sinds 2009 een Authorised Economic Operator, wat betekent dat wij toonbaar aan de volgende criteria voldoen:​

Criteria:

  • Naleven van de douanewetgeving en belastingregels;
  • Passende archivering;
  • Financiële solvabiliteit;
  • Bewezen praktische normen voor bekwaamheid of beroepskwalificaties;
  • Passende beveiligings- en veiligheidsmaatregelen.

Erkend leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Berkman Forwarding B.V. is een erkend leerbedrijf! Door studenten te helpen opleiden leveren wij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Lidmaatschappen

Als internationale expediteur zijn wij lid van een aantal netwerken die gevormd worden door geselecteerde internationale forwarding bedrijven. Door middel van deze lidmaatschappen tonen wij onze betrouwbaarheid aan partners en opdrachtgevers.

De spelregels

Algemene Expeditie
voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de expediteursbranche worden vastgesteld door FENEX. Als brancheorganisatie stellen zij zich ten doel, via collectieve belangenbehartiging, de nationale en internationale positie van Nederlandse expediteurs te versterken. Deze voorwaarden zijn ontwikkeld om de rechtsverhouding tussen de opdrachtgever en ons als expediteur te regelen. Deze expeditievoorwaarden zijn van toepassing op al onze activiteiten.

Hulp nodig? We zijn er 24/7 voor je.

Maak kennis met onze professionals

Neem contact met ons op

Ons team van ervaren en enthousiaste professionals zitten voor je klaar om jou te helpen met jouw logistieke transport vragen en uitdagingen.